Newborn fotoshoot

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Een newborn fotoshoot kan het beste plaatsvinden als de baby tussen de 12 en 21 dagen oud is. Baby’s slapen in deze periode nog vast waardoor ze makkelijk in diverse houdingen kunnen worden gelegd. Is je baby al wat ouder is een babyshoot ook erg mooi.

Voor een newborn fotoshoot wordt ruim de tijd genomen ongeveer 2,5 uur. Er is meer dan genoeg tijd om de baby tijdens de fotoshoot te voeden, te verschonen, te knuffelen en te troosten. Is de baby onrustig geen paniek, we nemen alle tijd die nodig is.
Ik vraag altijd iemand te assisteren bij de fotoshoot, meestal zal dit één van de ouders zijn. Veiligheid, rust, warmte, hygiëne en het welzijn van jullie kindje staat voorop.

De fotoshoot vindt plaats in mijn thuisstudio, maar er bestaat ook de mogelijkheid om bij jullie thuis op locatie te komen. Als ik bij je thuis komt is het voordeel dat je rustig in je vertrouwde omgeving kunt blijven. Dit is vooral fijn als je net bevallen bent. Als jij en de baby zich goed voelen raad ik je aan naar mijn thuisstudio te komen, hier zijn de lichtomstandigheden optimaal en heb je ruime keuze uit al props, accessoires en achtergronddoeken.

Het liefst fotografeer ik de baby in natuurlijke poses en zachte kleuren van jullie voorkeur. Je kunt kiezen uit verschillende settings, achtergronddoeken, stoffen, mutsjes, pakjes en haarbandjes. Natuurlijk kunnen jullie ook zelf spulletjes mee nemen. Hoe origineler, hoe persoonlijker en unieker de foto’s worden.
Als afsluiting van de fotoshoot kunnen ook een aantal gezinsportretten worden gemaakt. Waaronder bijvoorbeeld foto’s met broertjes en/of zusjes.
Tips:

 • De ruimte waarin de baby gefotografeerd wordt is warm minimaal 24 graden, draag luchtige kleding.
 • Wil je zelf ook op de foto, dan adviseer ik neutrale kleding met een effen lichte kleur.
 • Handig is om de baby voor de shoot een warm badje en een voeding te geven.
 • Doe de baby makkelijke kleding aan, bijvoorbeeld een onesie.
 • Houdt een warme deken bij de hand. Dit houdt je kindje lekker warm tijdens bijvoorbeeld de voeding.​

   

  Het is handig om al tijdens de zwangerschap contact op te nemen voor een afspraak. Zo kan ik rond de uitgerekende datum tijd reserveren.
  Wil je liever spontane foto’s in de thuissituatie kies dan voor newborn lifestyle.
  Een newborn fotoshoot kan los geboekt worden of extra voordelig, in combinatie met een zwangerschap fotoshoot. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van mijn newbornfotoshoot. Mail of bel gerust, ik antwoord zo snel mogelijk